Men läkning kräver oftast att hunden håller sig borta från såret pga infektionsrisken, så vi har hittat dessa två alternativ till den otympliga tratten.

Den första är en uppblåstbar krage från Flamingo. Med denna krage begränsas inte hundens hörsel, syn och rörelseförmåga på samma sätt som när den skärmas av med den vanliga tratten. Hunden kan även äta och dricka som vanligt med den på.

 

Hundkragen fästs genom att ett halsband dras genom öglorna på den uppblåsta kragen, fäst halsbandet runt hundens hals och stäng kardborrebandet. En större krage skyddar bättre än en liten, om djurets halsomfång ligger i närheten av det högre måttet bör du överväga en storlek större på kragen.

Finns i storlekarna X-small till X-large

Pris: 159 kronor

Vissa djur är oerhört smidiga och atletiska och kan därför i vissa fall ändå nå såret eller utslagen med den uppblåstbara kragen. Tyvärr är har då tidigare plasttratten alltid varit det enda alternativet.

Men jag har hittat denna mjuka tratt som kan skickas hem till sverige från usa.


"The Comfy Cone"

Den är utformad precis som den hårda plasttratten, men är mjuk och bekväm för hunden.

Yttermaterialet är vattenavvisande nylon med bekväm skumstoppning som gör det enkelt att torka av. När hunden ska äta eller dricka så viker du enkelt bak kragen för att slippa plocka av den varje gång.

Även kvällspromenaden har tillverkaren tänkt på då en reflex är insydd på ytterkanten.

Finns i storlekarna small till x-large och priset ligger på ca 215 svenska kronor exkl frakt.
 

Länkar